אם אתם מתכננים לרכוש נכס בקפריסין היוונית או לעבור לחיות שם, או אפילו להגיע לביקור תיירותי – כדאי שתכירו את מערכת הבריאות בקפריסין 2025, את השירותים שהיא כוללת וכיצד ישראלים יכולים ליהנות משירותיה. כל המידע במאמר הבא! המשיכו לקרוא!
האי השכן קפריסין הוא יעד אופטימלי עבור ישראלים, אם למטרות חופשות ונופש, אם להשקעות ברכישת נכסי נדל"ן שונים ואם כיעד למגורים, זמניים או קבועים. שאלה חשובה העולה בהקשר של מעבר למגורים במדינה אחרת בכלל ולקפריסין בפרט, מתייחסת לסוג והיקף שירותי הבריאות הקיימים בה ומה מומלץ לישראלים לעשות, כדי לדאוג לביטוח בריאות עבורם ועבור משפחתם.
כשמדובר בקפריסין, פועלים אמנם באי בתי חולים פרטיים וציבוריים ומונהגת בו תוכנית בריאות, אך לתושבי חוץ ללא דרכון אירופי, היא מספקת שירותים בסיסיים בלבד. להשלמה, עליהם לרכוש ביטוח רפואי פרטי.
מערכת הבריאות בקפריסין 2025
בקפריסין היוונית, בה אנו עוסקים, ניתן למצוא מרפאות ומרכזים רפואיים מתקדמים, המספקים מגוון שירותי בריאות חדשניים. במדינה מונהגת תוכנית בריאות בשם GESY, סוג של קופת חולים המיועדת למקבלי Permanent Residency, שמאפשרת גישה לרופאים מומחים, רופאי ילדים, מוקדי עזרה ראשונה, מרכזי מיילדות וסיעוד ועוד.
התוכנית מציעה למוטביה מגוון שירותי בריאות, כמו אבחונים, אשפוזים, התייעצויות עם רופאים כלליים ורופאים מומחים, בבתי חולים ציבוריים, או בתי חולים פרטיים הנכללים בתוכנית, לצד רכישה מסובסדת של תרופות ומוצרים רפואיים וקבלת חיסונים וטיפולים שיקומיים.
רפואה פרטית קפריסין
מערכת הבריאות בקפריסין, משלבת בין ספקי בריאות מהמגזר הציבורי לכאלה מהמגזר הפרטי. בתי חולים ציבוריים קפריסין, מציעים מגוון שירותי בריאות, כולל אשפוזים וניתוחים פשוטים. רפואה פרטית קפריסין אמונה על שירותים מיוחדים, כמו אבחוני מחלות והליכים כירורגיים מורכבים יותר.
רופא פרטי בקפריסין אפשר למצוא במסגרת מרפאות פרטיות ומרכזי בריאות, המציעים למטופלים הליכים מתקדמים ועוסקים גם בתיירות רפואית. אחד מהם הוא מרכז AIMIS, למשל, השייך לרשת אמריקנית. השירות במרפאות הפרטיות הללו הוא אמנם מעולה, אבל העלויות גבוהות וביטוח הבריאות הציבורי, אינו מכסה אותו.
מגבלות הכיסוי של תוכנית ה-GESY
למרות שהתוכנית הבריאות הקפריסאית מספקת כיסוי למגוון שירותים וטיפולים, יש לה גם מגבלות שיש להכיר.
הכיסוי כולל ביקור אצל רופא לבדיקה והתייעצות, בדיקות לאבחון מחלות, אשפוז וטיפול בבית חולים, ניתוחים שונים ורכישת תרופות מרשם במחיר מוזל. המוטבים נדרשים לתשלומי השתתפות עצמית, עבור חלק מהשירותים.
ה-GESY אינו מכסה עלות טיפול רפואי קפריסין בתחומי הפלסטיקה והקוסמטיקה, טיפולים אלטרנטיביים שאינם מוכחים מדעית, או כאלה שניתנו מחוץ לאי, אלא אם אושרו על ידי ארגון ביטוח הבריאות.
מי זכאי להיות מוטב בתוכנית הבריאות של קפריסין?
מערכת ה-GESY הוקמה לטובת תושבי האי קפריסין, אך גם לטובת טיפול בתושבי חוץ, מהגרים ותושבים זמניים העומדים בקריטריונים מסוימים.
הרישום למערכת הוא קל ומהיר וקבלת השירותים הרפואיים, מתאפשרת מיד לאחר הרישום. טרם ההרשמה ל-GESY, יש להמציא "כרטיס בריאות", ממשרד הבריאות הקפריסאי.
תושב חוץ בעל דרכון אירופי, יזכה להיות מוטב בתוכנית הבריאות ולקבל את מרב השירותים הרפואיים שהיא מציעה, אם הוא עומד בקריטריונים מסוימים. עליו להיות מועסק רשמית, בעל רישיון לישיבת קבע בקפריסין, בן משפחה של מוטב אחר בתוכנית, או מבוטח בריאותית במדינה אחרת החברה באיחוד האירופי.
אזרח זר ללא דרכון אירופי, יהיה כשיר לקבלת השירותים הרפואיים, אם הוא מועסק, בעל רישיון לתושבות קבע באי, בן משפחה של מוטב, או מבוטח במדינה נוספת באיחוד האירופי, אך גם אז, תספק לו המערכת שירותי בריאות בסיסיים בלבד ויהיה עליו להשלים את החסר, באמצעים אחרים.
נוהל הרישום למערכת הבריאות הכללית בקפריסין
ההרשמה לתוכנית הבריאות של קפריסין יכולה להיעשות ביקור אצל הרופא או בצורה מקוונת. התנאי להרשמה, הוא השלמת הרישום של המוטב במרשם האזרחי, במרשם מחלקת ההגירה, או בשירותי הביטוח הלאומי.
תושב זר באי, בין אם הוא בעל אזרחות אירופית או לא, זכאי לשירותי הבריאות, כאמור, בין השאר על סמך היותו מועסק, או לחלופין על בסיס היותו בעל רישיון לשהיית קבע באי, או שיש ברשותו טופס S1 (טופס ביטוח סוציאלי) במדינה נוספת, החברה באיחוד האירופי.
כדי להירשם למערכת הבריאות ללא דרכון אירופי, ניתן להוכיח שפתחתם חברה בקפריסין, או רכשתם נכס נדל"ן באי בסכום של 300,000 אירו ומעלה ואתם בדרך לקבלת תושבות קבע.
כיצד מומלץ לישראלים המתגוררים בקפריסין לבטח עצמם בריאותית
באי קפריסין חיה כיום קהילה ישראלית שהולכת וגודלת. חלק מהחברים בה מתגוררים באי כבר שנים. כדי להתמצא בחיים בקפריסין בכלל ובתחום שירותי הרפואה בפרט, ניתן להתייעץ עם הישראלים הוותיקים ולשמוע את חוות דעתם, על דרכים שונות לקבל את הטיפול הרפואי המיטבי והמקיף ביותר באי.
ניתן במקביל, להיכנס לפורומים של ישראלים ברילוקיישן המתגוררים בקפריסין, כדי ללמוד על פתרונות זמינים, על עלות שירותים רפואיים, על איכות המרכזים הרפואיים השונים באי, מהן חברות ביטוח בריאות קפריסין המשתלמות וכדומה.
מומלץ לאסוף מידע מקיף ככל הניתן, כדי להבטיח את בחירת תוכנית הבריאות המשתלמת ביותר, שתבטיח כיסוי רפואי מתאים לכם ולכל המשפחה, בכל זמן שהותכם באי.
- הרשמה ל-GESY – לישראלים המתגוררים בקפריסין, מומלץ להירשם למערכת הבריאות לקבלת כיסוי בסיסי ונגיש, כמו טיפול במחלות ילדים או טיפולי שיניים, אך במקביל, עליהם לדאוג לרכישת ביטוח בריאות פרטי, שיכסה מקרים רפואיים מורכבים יותר.
- שמירה על הזכויות בישראל – מי שעדיין רשום כתושב מדינת ישראל, גם אם הוא חי ועובד בקפריסין, יכול להמשיך ליהנות מהכיסוי הביטוחי של קופת החולים בישראל ומהמוסד לביטוח לאומי. לא מומלץ לוותר על הזכויות הללו וכדאי להמשיך לשלם עבורן גם מרחוק. יש לדעת שבין ישראל וקפריסין, לא נחתמה אמנת ביטוח סוציאלי.
- ביטוח בריאות ממקום העבודה – אם אתם מועסקים במקום עבודה באי, יש לדעת שחברות רבות, בעיקר בתחום ההייטק, מציעות לעובדיהן הטבות, הכוללות לעתים גם ביטוח בריאות מקיף.
- פתיחת חברה בקפריסין – אחד הצעדים המאפשרים זכאות לשירותי הבריאות הציבוריים לכל המשפחה, הוא פתיחת חברה בקפריסין
- רכישת נכס נדל"ן באי – אזרח חוץ שרכש נכס נדל"ן בקפריסין, בסכום של 300,000 אירו ומעלה, זכאי לקבלת תושבות קבע. המעמד אמנם אינו מקנה ויזת עבודה, אבל מאפשר לרשום את כל בני המשפחה, לתוכנית הבריאות.
ביטוח בריאות קפריסין
הדרך המומלצת והבלתי נמנעת להבטיח נגישות לשירותים רפואיים מקיפים, לכל בני המשפחה בעת השהות בקפריסין, היא רכישת ביטוח רפואי פרטי.
באי קפריסין פועלות כמה חברות ביטוח, בהן מקומיות, אחרות בינלאומיות, המשווקות פוליסות ביטוח בריאות, בתעריפים שונים.
רכישת פוליסת ביטוח בריאות פרטי, יכולה להעניק לכם ולבני משפחתכם, כיסוי רפואי נרחב ושקט נפשי. חשוב כמובן לבצע סקר שוק ולבדוק מה מציעות חברות הביטוח השונות, לפני שבוחרים. חלקן מציעות למבוטחים אפליקציה לטלפון הנייד או כרטיס נטען, להקלה ולנוחות ההתקשרות עם גורמי הרפואה.
פוליסות בריאות של חברות ביטוח ישראליות הפועלות בחו"ל
לרכישת ביטוח בריאות פרטי בקפריסין, כדאי לבחון, לצד החברות הבינלאומיות, גם את חברות הביטוח הישראליות, המציעות פוליסות ביטוח בריאות לישראלים המתגוררים במדינות אחרות.
במסגרת "ביטוח רפואי רילוקיישן", מאפשרות חברות הביטוח הללו לישראלים גולים, לקבל כיסוי לטיפולים רפואיים שונים ומגוונים, בהם קבלת שירותים רפואיים בעברית מרופא ישראלי באמצעות שיחת זום וכן כרטיס נטען, המאפשר קבלת שירותי בריאות, במדינת המגורים.